Xek balığı Sakit və Atlantik okeanlarının sularında 20 ilə 300 m dərinlikdə yaşayır və optimal həyat üçün qitə şelfini seçir. Bədən rəngi gümüşü tonlara malikdir. Xek balığının uzunluğu ümumiyyətlə 30 ilə 70 sm arasındadır. Fərqli xüsusiyyəti qısa üst çənə ilə geniş bir ağıza malik olmasıdır. Bu balığın yağsız əti yumşaq və yüngüldür. Onun tərkibi sağlam zülallar, müxtəlif vitamin və minerallardan ibarətdir. Xek balığı PP, B, A və E vitaminləri, fosfor, dəmir, yod və kalsium kimi elementlər şəklində faydalı mineral birləşmələr və bədəninizi doyuran təbii və yüksək həzm olunan zülallar ilə zəngindir. Balıqdakı vitaminlər maddələr mübadiləsini tənzimləyir, toksinləri bədəndən çıxarır və xərçəng inkişafının qarşısını alır. Bu balıqdan bişirə biləcəyiniz çox dadlı və faydalı yeməklər var. Xek balığı tam açılaraq qızardılmış halda istehlak olunur.